Et Tærtefad med masser af Personlighed

Hvis du gerne vil tilføre dit køkken mere farve og personlighed, så skal du se dig om efter et af de fantastisk fine vintage tærtefade med låg fra Sverige. Her kan man nemlig tale om, at der er smæk på farverne, de har masser af humor og personlighed, og ja så kan man naturligvis lave tærter i dem, det er klart.

Svensk tærtefad med låg

De smukke svenske tærtefade med låg er gået hen og blevet ret populære, måske fordi de i den grad kan tilføre personlig stil til køkkenindretningen. Eller måske fordi mange ønsker at få mere farve ind i indretningen? Og er der noget skønnere end at servere en hjemmelavet tærte i et ægte traditionelt tærtefad? Skabt til formålet! De svenske tærtefade er meget overdådige og overdænget med farverige frugter og bær i alle afskygninger. Det kan være et farverigt rødt jordbær tærtefad eller et dybt mørkeblåt blåbær tærtefad eller hvad med et tærtefad overdænget med æbler i skiver. Det er klart et af de mere humoristiske indslag til borddækningen, som virkelig kan fortælle noget om dets ejer – hvilken frugt er mon din favorit? 

Jordbær Tærtefad

Et tærtefad – et sjældent fund

Men de eksklusive tærtefade er ikke så nemme at finde, der er langt i mellem, at de dukker op ude i loppelandet! Og det er heller ikke altid, at man kan finde dem i flot stand uden alt for mange nag og brugsspor. Det er heldigvis lykkedes mig et par gange, at få fingrene i et af de smukke svenske tærtefade – men man skal ofte en tur over Øresund! De fade jeg har fundet på mine indkøbsture har også vist sig ret populære her i Danmark, hvor de ikke har fået lov at ligge længe på min shop. De er virkelig også noget ganske særligt. 

Et Tærtefad til dit sommerhus

De farverige frugt tærtefade er oplagte til sommerhuset, hvor man kan style sit køkken med hyggelige og lidt sjovere elementer (end man måske ville hjemme), så sommerhuset kan få masser af sjæl og personlighed. Her kan man lidt nemmere eksperimentere med sin personlige stil. Tærtefadet er også oplagt til sommerens mange frokoster og middage udendørs i det grønne, hvor de vil passe til naturens smukke omgivelser og være det perfekte blikfang på spisebordet. Et jordbær tærtefad eller et tærtefad overdænget med smukke blåbær vil passe godt til de friske lækre sommerbær, som man kan nyde godt af hele sommeren. Tærtefadet er ud over at være smukt også ret praktisk, da det har et låg, så man kan undgå alt for mange bier og insekter i maden – på med låget og voila tærten er sikkert og smukt beskyttet. 

Farverige Frugt Tærtefade 

De eksklusive vintage tærtefade er nogle af mine favorit fund, måske netop fordi de er så svære at få fingrene i, så bliver jagten bare lige det sjovere. Jeg bliver jublende lykkelig indeni, når der står et perfekt tærtefad foran mig, og det bliver hapset med hjem lige med det samme. Det sjove er også altid, hvilket tærtefad man falder over, for der findes faktisk mange forskellige slags, og det er altid en dejlig overraskelse at falde over et nyt smukt eller sjovt eller farverigt eksemplar – eller måske alle tingene kombineret. En eksplosion af frugter og farver. Sjove frugter og bær i en skøn samsurium. Man bliver bare i godt humør af at kigge på dem – og på en eller anden måde, så kan man ikke andet end holde af dem.

Tærtefadet – et samleobjekt 

Hvert tærtefad er unikt, faktisk er jeg ikke stødt på to ens endnu – selvom de sikkert findes, men måske bare ikke så mange af samme slags! Derfor kan jeg forestille mig, at de kunne være sjove at samle på. Tænkt hvor smukt det ville være, at kunne dekorere et festligt middagsbord med 3 eller 4 forskellige tærtefade. Åhh det ville være en overbevisende borddækning. Det ville i hvert fald tiltrække sig gæsternes opmærksomhed. 3-4 forskellige tærtefade i smukke klare farver med vilde frugter og bær, som måske kunne matche hinanden. Det ville være et middagsbord med stor wauw-effekt.

Hvis I elsker hjemmelavede tærter, så kan I ikke undvære et svensk tærtefad i jeres køkken. Find fine svenske tærtefade på mine webshop, men vent ikke for længe, for de farverige frugt fade finder hurtigt nye hjem, hvor de kan pynte på middagsbordet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *