Italienske Tallerkener – Farverige, Fantasifulde og fyldt med Frugt 

Italiensk porcelæn og fajance er i en liga helt for sig selv, og det smukke støvle-land er leveringsdygtige i overdådige skåle, fade og tallerkener, som vil tilføre en masse farve og humor til middagsbordet. 

Når du skal servere en lækker pasta- eller spagetti ret, så bliver det bare lige lidt mere autentisk, at servere retten på et lækkert stort italiensk fad eller i italienske spagetti skåle. Det vil især virke enormt overbevisende, når der kommer gæster, så de får “the full Italian experience”, hvor man næsten kan føle, at man sidder på en lille lokal restaurant et sted i Toscana. Italienerne kan bare det der med mad – pasta, fisk og pizza er i verdensklasse, og de går virkelig op i at spise, nyde og smage maden, måltidet er altid et tilløbsstykke, og jeg tænker, det også er derfor, der er kælet ekstra for deres porcelæn, fade, skåle og tallerkener.

Unikke & Farverige Tallerkener

Hvis du leder efter unikke frokost- eller middagstallerkener, så skal du vende næsen mod syd, for i Italien forstår de virkelig at producere lækker og unik porcelæn og fajance. Italienerne er på ingen måde bange for at bruge farver, det ses indenfor mode, biler og naturligvis også borddækning.

Gule italienske tallerkener med striber

Deres tallerkener er altid med masser af spræl på farverne eller med flotte farverige striber eller motiver. De er særligt glade for frugt, og derfor kan man være heldig at finde fine frokost- og middagstallerkener med sjove og søde frugt og grøntsagsmotiver, hvilket er utroligt skønt, synes jeg. 

Italiensk Vintage Porcelæn

Dybe italienske tallerkener med frugter

Jeg har været heldig at falde over flere skønne italienske tallerkener samt fade og skåle altid i flotte farver og med smukke motiver og dekorationer, men der er langt i mellem – for det skal jo have været bragt her hjem fra Italien på ferier og rejser gennem tiden. Det italienske porcelæn er altid vældig populært, og det er noget jeg altid er på udkig efter. Her kan du se et par af mine favorit-fund fra Italien, tænk at kunne dække sit middagsbord i italiensk stil, jeg tror vi alle kan trænge til lidt farve og sjov på spisebordet!

Disse fantastiske rustikke vintage spagetti skåle fandt jeg på en indkøbstur på Fyn. De er magiske, synes jeg – slidt på den helt rigtige måde. Ler på undersiden, og det enkle hvide porcelæn nede i og med de fine “spagetti” inskriptioner, så smukke og dekorative på middagsbordet. Spagetti skåle til spagettien mindre kan da ikke gøre det!

Grønne italienske tallerkener

Farverige italienske tallerkener har jeg flere smukke eksempler på, men disse skønne tallerkner i kombination af to smukke klare grønne farver er meget smukke synes jeg. De er enkle og elegante, men vil alligevel tilføre en masse farve til borddækningen, og farverne er klædelige og passer godt til det meste. Meget smukke italienske tallerkener i flot stand.  

Et par eksempler på de fine frugt- og grøntsagsmotiver, som Italien er så kendte for. Jeg bliver så glad hver gang jeg falder over nye fine motiver, sådan en skøn overraskelse hver gang – ej men findes der også sådan en, og sådan en… Tak Italien fordi du sætter kulør og humor på middagsbordet, og fordi du beriger vores smagsløg med lækre retter – som Shu-bi-dua synger “Ossobuco e spaghetti……. Prosciutto con melone…….. Mamma mia, oregano…. Questo è Italia per me!” 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *