Vintage Julepynt, som emmer af Hygge og Gamle Traditioner

Jeg ELSKER jul, sådan helt ind i sjælen elsker, og når jeg pynter op til jul i mit eget hjem, så er det (næsten) udelukkende med arvestykker og vintage julepynt, som bare emmer af tradition og sådan “jul i de gode gamle dage”. 

Normalt er jeg ret minimalistisk og farveforskrækket i min indretningsstil, men når det kommer til jul og julepynt, så går jeg ALL IN. Det skal være af den helt gamle slags, og der kommer smæk på farverne altså de traditionelle julefarver, primært rød. Det må gerne være sådan lidt kitsch med retro nisser, som er lidt grimme på den søde måde, jo mere retro jo bedre, det skaber så meget hygge og personlighed.
Juletræspynt Engle i Træ

Jul i Gamle Dage

Jeg er fascineret af “julen i gamle dage”, hvorfor er det, at alt virker mere hyggeligt og stemningsfyldt dengang? Der var ligesom mere tid til ro og fordybelse – eller det bilder jeg mig i hvert fald ind. Mine jule arvestykker og vintage julepynt bringer mig lidt tættere på “dengang”, og som de synger i Pyrus Alletiders Jul: 

I gamle dage smagte flæskestegen mere af sul. I gamle dage duftede andestegen mere af fugl. Og træet var lidt grønnere, og stjernen var lidt kønnere. Og sneen dalede ned og satte urt og busk i skjul”. 

Nisser og Arve Julepynt

Jeg har en stor samling af nisser, som jeg har arvet fra mine bedsteforældre, og som jeg har samlet sammen på mine mange ture på loppemarkeder, i kræmmerlader og genbrugsbutikker, og jeg elsker hver og en, og glæder mig til at tage dem frem hvert år. Nogle af mine favoritter er bl.a. et gammelt nissepar med en lille nissebaby, som en af mine farmors veninder selv har siddet og lavet. En anden favorit er en stor stof gavenisse med 4 lommer på maven, som er syet af min afdøde mormor. Den nisse har kommet med adventsgaver hele min barndom, og selvom jeg ikke får adventsgaver længere, så bliver jeg så glad, når jeg sætter den frem – den er gammel og falmet, men jeg elsker den, og jeg tænker på min mormor og på “dengang”. 

Jeg har også en lille samling julepynt primært til juletræet, som ikke er vintage, men det er små stykker julepynt, som jeg har købt, når jeg har været ude at rejse, som et hyggeligt lille minde. Det kan jeg virkelig anbefale, for når man finder de små dekorationer frem, så mindes man sine rejser og alle de mange oplevelser. Jeg har bl.a. en lille håndlavet nisse fra Island, et stykke juletræspynt fra New York og fra Yosemite National Park – et blad, som er blevet forgyldt, det er så smukt.

Når jeg leder efter julepynt til min webshop, så er det derfor altid det gamle nostalgiske pynt, som jeg falder for – det skal være hyggeligt og minde om julen i gamle dage. Her kan I se et par af mine favoritter. 

Den klassiske jule klokkestreng falder ind under kitsch-kategorien, det er i hvert fald rigtig retro julepynt, og noget man brugte meget “dengang” i de gode gamle dage – og derfor elsker jeg den. Jeg tror faktisk, at den er på vej tilbage – du hørte det her først 😉 

Disse magiske små vintage julekugle bordkortsholdere er et af mine favorit julefund! Det årlige julebord skal jo styles og dekoreres, og er der noget mere hyggeligt end små personlige bordkort? Disse små julekugler er perfekte og sådan klassisk jul – de er perfekte! 

Jeg er også ret vild med disse små keramik juleklokker, som er julepynt på den lidt mere afdæmpede måde. Keramikklokkerne er virkelig blevet populære, men i en mere opdateret version med et stor smuk og dekorativ sløjfe. De er meget elegante og eksklusive i stilen, og de fås i så mange forskellige farver og stilarter, så der er noget for enhver smag. Jeg har været heldig at finde mange smukke gennem årerne, og de er altid vældig populære. 

Juleklokke med Stjerner

Smukke vintage stager i messing hører ligesom julen til – et virkelig fint materiale, som passer perfekt ind i julens farver. Stjerner og julehjerteudskæringer, som kan sprede stemningsfuldt og hyggeligt lys i stuerne. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *