Antik glas bonbonniere – en fantasifuld skatkiste

En antik glas bonbonniere er en klassisk designartikel, som fungerer helt perfekt til både opbevaring og servering – til alt lige fra lækre små chokolader til dine yndlings nipsting. Opbevaring er en nødvendighed i hjemmet, og den må gerne være praktisk – men det gør altså heller ikke noget, at den er smuk at se på! 

De fleste af os forbinder nok den klassiske glas bonbonniere med vores farmor eller mormors hjem, hvor den altid var at finde på stuebordet eller et sidebord i stuen fyldt med små chokolader eller konfekt. En antik glas bonbonniere er fantasifuld, og den er både eksklusiv og elegant – en rigtig lille skatkiste fyldt med gode sager, som man bare må gå på opdagelse i.

Den er eventyrlig og ret klassisk, og det er nok derfor dens design stadig holder den dag i dag. En bonbonniere kan bruges til at opbevare mange forskellige slags ting. Den kan desuden placeres flere forskellige steder og i flere rum, hvor den vil pynte og fungere som både pæn og praktisk opbevaring.
Antik glas bonbonniere

Hvad er en bonbonniere ?

En bonbonniere er en lille fin lågkrukke oftest i glas, men laves også i keramik, som du kan læse mere om her på siden. Som udgangspunkt kan en bonbonniere bruges til lige det, som du har lyst til eller behov for. Traditionelt set var en bonbonniere forbeholdt de søde sager, som vi kender den fra stuerne hjemme hos farmor eller mormor, men i dag kan den bruges til både opbevaring, servering og pynt.

Egentlig behøver du ikke opbevare noget i dem, de kan sagtens bare være til pynt, som en del af din indretning – måske en del af et stilleben, klassisk, enkelt og dekorativt. Man kan sige, at størrelsen jo ret meget afgør, hvad og hvor meget man kan have i dem, men ellers kan du jo opbevare lige, hvad du har lyst til eller hvor du lige synes, at du mangler opbevaring. 

Antik bonbonniere til stue & køkken

Du kan f.eks. bruge din bonbonniere i stuen eller køkkenet med små lækre chokolade eller nødder i til, når der kommer gæster på besøg. Den er oplagt til servering på spisebordet, hvor du kan have tilbehør i den. Til jul er den ekstra perfekt til den hjemmelavede konfekt eller til påske med små fyldte chokoladeæg. Det ville være virkelig fint og dekorativt især med små æg i forskellige pastelfarver. Om sommeren kan du servere friske blåbær i din bonbonniere i haven i sommerhuset.

Glas bonbonniere med blåbær

Glas bonbonniere til badeværelset

Du kan bruge en bonbonniere til at pynte på hylden eller ved håndvasken på badeværelset, hvor du kan have små velduftende sæber i eller potpourri. Det vil også være den smukkeste opbevaring til dine yndlings smykker, så du har et fast sted til dem, lige ved hånden og klar til at tage på hver morgen. Måske du har en masse fint nips – smukke hårspænder og elastikker i fine farver? Du kan også bruge en bonbonniere til opbevaring af vantrondeller, så det kommer til at se mere dekorativt ud. Mulighederne er mange, slip fantasien løs.

Gammel antik bonbonniere til soveværelset

I soveværelset vil en gammel antik bonbonniere være et fint element på natbordet eller i vindueskarmen – igen vil den var oplagt til at passe på dine yndlingssmykker eller favorit nips. Måske den skal bruges til opbevaring af alle de små nødvendigheder inden sengetid – en lille læbepomade, ørepropper eller øjencreme. Den kan også bruges til små hyggelige minder fra rejser, barndommen – en lille minde skatkiste, som du kan kigge i på en grå dag og varme dig i en masse skønne minder. Visitkort fra yndlingsrestauranten. En lille sten eller musling, som sender tankerne tilbage til en sommer i Grækenland.

Hvorfor ikke fylde den med smukke sten, muslinger og konkylier fra alle dine rejser, det er virkeligt smukt og enkelt – det kunne også være en oplagt ting til sommerhuset, hvor de helt særlige sten og muslinger fra strandturene kan opbevares.

antik glas bonbonniere til stuen

Hvis du er den glemsomme type, så kan den være en god ven og sand redning i entreen til dine nøgler, så du har et fast sted til dem. Dekorer sammen med andre fine pyntegenstande for et spændende stilleben på kommoden eller konsolbordet. Byttepenge, en vigtig kvittering, rejsekortet – alle dine vigtige dagligdagsting kan opbevares her på en stilfuld og smart måde.   

Antik keramik bonbonniere – Et smukt alternativ….

Hvis du ikke er til den klassiske glas eller krystal bonbonniere, så kan du også vælge en bonbonniere (eller lågkrukke) i porcelæn eller keramik, hvor du kan gå efter en lækker glasur eller en med smukke dekorationer. Det kunne være en lille vintage porcelæns bonbonniere med håndmalede blomster på – fin og feminin. Eller en bonbonniere i en smuk farve, som passer ind i de farver, som du ellers har i din bolig. Du kan gå efter en mere rustik keramik bonbonniere i en flot farve eller glasur med masser af spil og liv.

Smuk opbevaring fås heldigvis i mange versioner, så du kan finde en, som passer perfekt til din stil og indretning. Fælles for dem er, at de giver masser af personlighed til din indretning, et fint lille stykke designklassiker, som stadig er super aktuel i indretningen i dag. 

Til min webshop er jeg altid på udkig efter fine og dekorative bonbonniere krukker, fordi jeg elsker deres enkelthed og det at opbevaring ikke behøver være kedelig, men sagtens kan være både smuk og praktisk på samme tid – og når et vintagefund kan bruges til flere formål, så bliver det ekstra værdifuldt.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *