Nostalgisk Keramik Kammerstage – Sjæl & Hygge til Hjemmet

En smuk keramik kammerstage er den fineste form for lysestage, hvis du spørger mig – og vel nok en af de ældste lysestager, forestiller jeg mig! Før man fik elektricitet i hjemmet og man derfor var afhængig af levende lys, så var kammerstagen vel at finde i kammeret, og den praktiske lille hank gjorde, at man nemt kunne tage lyset med sig, når man skulle bevæge sig rundt i huset.

Kammerstagen er min absolut favorit lysestage, fordi den er så utrolig dekorativ. Den er bare lidt finere end de klassiske “lige-op-og-ned” lysestager, og det er naturligvis pga. den skønne hank og den lille skål, som stagen står på, det gør den så meget mere dekorativ og interessant. En kammerstage i keramik emmer af histore og sjæl, hvilket hjem har den mon spredt lys og liv i gennem tiden? Og har den lidt patina, ja så er den bare endnu skønnere i mine øjne. En kammerstage i en lækker farve og glasur pynter virkelig i indretningen, og den egner sig godt i stort set alle rum i huset. Den vil være skøn på stuebordet eller natbordet i soveværelset eller på kommoden i entreen. I det rustikke køkken, så vil en kammerstage skabe den helt rigtige landlige stemning på spisebordet eller i vindueskarmen. Den fortjener i hvert fald en top placering, så den rigtig kan nydes.  
Keramik kammerstage

En gammel keramik kammerstage bringer charme og nostalgi til den moderne indretning

Jeg er altid på udkig efter unikke kammerstager til min webshop, og jeg går oftest efter kammerstager i keramik især i smukke farvenuancer og en lækker glasering. De mere rolige nuancer som en smuk beige, en enkel hvid med spil i glasuren eller i min yndlingsfarve blå – og så må den gerne have charme og masser af personlighed.

Kammerstager med en dekorativ hank – måske i en anderledes udformning, en bølget underskål eller fine motiver og mønstre i keramikken, de er særligt fine og unikke. Kammerstager med håndmalede motiver og blomster er også rigtig søde i indretningen, og de har ofte lidt mere farve, hvad man er til det.

Blå keramik Kammerstage

I den moderne indretning er det meget aktuelt, at inkludere ældre pyntegenstande som f.eks. kammerstagen, det er en fin måde at få mere personlighed ind i din indretning. En indretning, som man kan gå på opdagelse i, en indretning med små overraskelser her og der, det er nu engang den mest interessante, hvis du spørger mig!

Messing kammerstage

Et andet materiale, som gør sig rigtig godt til en kammerstage er messing, det er også et materiale med knald på nostalgien, og det er et materiale, som også er særdeles velegnet i juletiden. Messing og jul hører sammen, og en fin og hyggelig messing kammerstage skaber julehygge og varme i hjemmet. Jeg har været heldig at finde flere fine messing kammerstager igennem tiden – med søde dekorationer på, og de har vist sig særligt populære.

Messing Kammerstage

Et eksempel på en smuk vintage messing kammerstage er denne særligt fin, den har så mange smukke detaljer lige fra hulmønstrene i stagen til den lille krummelure på hanken. Fin i juletiden, men da så sandelig også resten af året, hvis man formår at style den rigtigt!

Hvordan styler man en gammel antik kammerstage?

En gammel antik kammerstage er nærmest et lille kunstværk i sig selv, og den kan sagtens stå alene og pynte fint i indretningen, men den er også oplagt til at style lidt.

Den lille underskål kan styles med f.eks. potpourri, fine sten eller muslinger eller til jul med gran, røde bær, små kogler etc. Kammerstagen er desuden fin med farvede og snoede lys, hvis der skal lidt mere knald på farverne eller stylingen. En gammel antik keramik kammerstage er også perfekt som en del af et stilleben, hvor den styles med en lille keramik vase, en anden type lysestage, en skøn keramikfigur eller lignende – her er det om at bruge fantasien.

Brun Kammerstage med Blå dekorationer

Måske et stilleben med alle dine yndlings nipsting kan pynte på kommoden i stuen eller entreen, så du kan nyde alle dine fine fund i en flot opstilling. Du kan også lave et farvekoordineret stilleben, hvor farver og nuancer harmonerer og matcher hinanden, så får du et mere roligt look. Eller du kan vælge et stilleben med masser af farve og humor, hvor hvert lille element er et sjovt eller skørt fund. Mulighederne er mange, og derfor er en gammel antik kammerstage den perfekte tilføjelse til din indretning, hvis du ønsker mere personlighed og charme i hjemmet. Her kan du se lidt af mine personlige favoritter, måske det kan give dig en idé til, hvilken kammerstage som kan passe ind hjemme hos dig?

Keramik kammerstage med confetti look

Denne kammerstage er helt utroligt fin – i yndlingsfarven blå, men med et slags confetti look med små bitte pletter i glasuren. Den bølgede underskål, den buttede stage og den helt runde lille hank – det er en smuk og unik kammerstage, en personlig favorit. 

Gammel keramik kammerstage i beige og brune nuancer

I den mere douchede og afdæmpede afdeling er denne kammerstage virkelig skøn, de rolige beige/brune nuancer og den sjove sand-agtige glasur, den er anderledes og helt vildt dekorativ.

Find flere smukke kammerstager på min webshop, der kommer løbende nyheder til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *