Smuk spansk borddækning med blomster & tapas skåle

Når der kommer gæster til middag, så kan en af de helt store hovedpiner være borddækning, for hvem vil ikke gerne imponere sine middagsgæster og gøre lidt ekstra ud af det hele – både maden og bordets udsmykning? Det må gerne være festligt og dekorativt, og det kan derfor være en god idé at slå sig fast på et tema, så borddækningen ikke stikker i alle retninger!

Når du skal dække et festligt og imødekommende middagsbord for dine gæster, så kan det være en god idé at holde sig til nogle få farver, som harmonerer godt sammen – det kan f.eks. være et miks af jordfarver eller sølv og sort sammen eller det kan være guld og hvid. Hvis man holder borddækningen i enkle nuancer, så virker det hele mere roligt for øjnene.

Man kan også vælge et tema, og så gå all-in på det både med maden og borddækningen, og det er altid en god ice-breaker, når gæsterne sætter sig til bords. Et smukt og dekorativt tema kan f.eks. være et spansk tema med smukke blomster og flotte tapas skåle med mange små lækre retter, sprødt brød og masser af tilbehør og dyppelser – og middagsbordet skal selvfølgelig også emme af Spanien. Lad mig komme med et par eksempler til det perfekte spanske middagsbord.
Skåle med håndmalede blomster

Små dekorative tapas skåle 

Hvis du beslutter dig for at servere tapas, som jo nok er en af de mest populære spiser fra Spanien, så skal du bruge en masse små dekorative skåle. Hele bordet skal faktisk gerne være fyldt med små skåle, og du kan vælge at mikse forskellige størrelser, farver og motiver, det giver et skønt og tilfældigt look. 

Et skønt og let materiale som bambus kunne også være fint, og det er meget spansk. Du kan med fordel vælge bambus skåle med søde og sjove motiver på, det er meget stemningsfyldt. 

Du kan også vælge nogle ens skåle i en lækker rustik keramik og flotte jordfarver, som leder tankerne hen på en lille lokal spansk restaurant med friske oliven og brød med olie i skålene. What’s not to like!

Skåle med håndmalede blomster

Hvis du skal servere lidt større retter, som f.eks. friske sommersalater og pastaretter, så skal du bruge nogle store skåle og fade – også her kan du med fordel mikse forskellige størrelser, former og farver. Der skal også gerne være masser af smæk på farverne og mange smukke blomstermotiver på, så det virker overbevisende og emmer af Spanien, sol og sommer.

Jeg har været heldig at finde flere skønne fajance skåle til min webshop, de er oprindeligt fra Polen, og de har altid huller bagpå, fordi de har været brugt til at hænge op på væggen – og selvom det er populært lige nu med platter og vægdekorationer, så synes jeg nu disse skåle gør sig bedst på middagsbordet i et skønt miks med andre skåle og fade. Blomstermotiverne er håndmalede og så smukke på hver deres måde, og det er sjovt at finde skåle og fade rundt omkring og føre dem sammen til den perfekte borddækning.

Spansk borddækning med dekorativt Salatbestik

En anden skøn detalje, som virkelig kan få middagsbordet til at ligne et spansk middagsbord, det er et sæt dekorativt salatbestik. Det er ligesom prikken over i’et. Jeg har fundet flere skønne eksempler gennem tiden, vælg et sæt med gaffel og ske i træ, og hvor håndtagene er porcelæn med dekorative farver og motiver, de er simpelthen noget af det smukkeste, og de komplementerer farverne i salaten på bedste vis.

Vælg et bestik sæt med farver, som matcher resten af borddækningen, så det ikke skriger alt for meget, og når der nu er så meget smæk på farverne på skåle og tilbehør, så kan du style resten af bordet lidt ned ved af vælge nogle mere neurale og ensfarvede tallerkner, neutrale hør servietter i douchede farver, så får skåle og tilbehør lov at larme. Med mindre du naturligvis elsker farver og spræl, så skal du endelig bare give den fuld gas. You do you!

Humoristiske kander til sangria

Et spansk middagsbord har ofte også et humoristisk element – det kan f.eks. være en sjov og farverig kande til vand eller sangria. Der skal være masser af farver på, og den kan også være udformet som en sjov hane eller et andet sjovt dyr. Humor er vigtigt, det er en god ice-breaker og det gør borddækningen mindre højtidlig og stiv. Måske du kan finde en sjov kande på en rejse, så vil den have ekstra fin betydning, og den vil bringe skønne minder frem hver gang, du sætter den på bordet. 

Fugle kande til sangria

Det kan også være smukt med det helt modsatte nemlig en helt enkel kande, sådan en rustik lerkande i en smuk varm brun nuance. En dekorativ kande er i hvert fald et must til at servere vand eller lemonade i.

Brun keramik kande til spansk borddækning

Her var lidt eksempler på, hvordan man kan dække et overbevisende tema middagsbord med inspiration fra det spanske, hvor de er lidt mere modige med farver og prints. En spansk borddækning er perfekt til sommerhuset eller til en hyggelig intim middag i det lille rustikke københavner køkken.

En spansk borddækning, hvor det hele er tilfældigt og skødesløst, det giver en dejlig afslappet stemning, som er nede på jorden og hyggelig, og det får gæsterne til at føle sig velkommen med det samme. Gå på jagt efter unikke skåle og fade, så du kan byde dine gæster på frisk tapas hjemme i dit eget køkken. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *