Fransk Keramik – Eksklusiv & Underspillet Elegance

Fransk keramik er i mine øjne i en liga helt for sig selv. Det er indbegrebet af underspillet elegance, det er en god solid kvalitet, og glasuren er helt vidunderlig. Man kan virkelig mærke kvaliteten, og der er en særlig blødhed over glasuren, som føles utrolig lækker, når man mærker det i hænderne.

I Frankrig er de berømte for deres eksklusivitet, og de er kendt for deres kunst og storslåede design og arkitektur. Frankrig er indbegrebet af god stil! Franskmændene går upåklageligt klædt, de emmer af klasse og eksklusivitet og deres keramik er ligeledes très magnifique. Deres keramik er helt utrolig smuk, glasuren er glansfuld og formerne bløde, det føles virkelig lækkert i hænderne. De varme brune jordfarver er enkle og dekorative, og tankerne bliver sendt direkte til et hyggeligt og rustikt landkøkken i Sydfrankrig, hvor hvidløg hænger i ranker, brødet er friskbagt og solen skinner lunt ind af vinduerne. 
Fransk keramik vase til vilde blomster

Franske Keramik kander – med eller uden blomster 

Kronjuvelen af det franske keramik er efter min mening keramik kanden, som findes i forskellige størrelser. Jeg er både stødt på de helt store kander, som kan rumme hele 1,8 L og de lidt mindre modeller, som kan rumme omkring 0,9 L. Kanderne er fine på spisebordet til vand eller lemonade, det er bare lidt hyggeligere at servere drikkevarer af smukke kander i stedet for de lidt mere almindelige (læs kedelige) glasflasker med prop. De giver spisebordet stil og karakter! Kanderne er også helt oplagte til en buket friske sommerblomster – måske en fin buket, som man selv har plukket af vilde blomster. De er også smukke med fine strå fra strandturen, de holder også meget længere, og giver sådan et rustikt og skødesløst look. Når kanderne ikke er i brug, så pynter de fint på hylden eller på bordet i køkkenet. Glasuren på kanderne er naturligvis også smuk, den kan variere fra mat til blank – ofte begge dele på samme kande, det er meget smukt. Kanderne har altid enkle streger i glasuren, helt enkle og diskrete små detaljer sammen med en dekorativ hank, og den lækre kvalitet mærker man med det samme, når man har dem i hånden.

Dekorative franske Morgenmadsskåle 

Blandt det franske keramik finder man også smukke og enkle morgenmadsskåle – de har den helt perfekte størrelse til en god og solid portion morgenmad. Den smukke brune glasur klæder skålene godt, og når de står stablet ovenpå hinanden ser det virkelig fint og dekorativt ud. Du kan style dem på hylden i køkkenet, hvor de kan nydes, når de ikke er i brug. Skålene er også fine på middagsbordet til forskellig slags tilbehør, så kan du få det helt rigtige rustikke og landlige look på spisebordet. Glasuren er smuk både indeni og udenpå – på ydersiden den klassiske brune glasur og indeni en let og afdæmpet grå nuance med svage nistre i glasuren. Det er ikke tit, at man falder over flere skåle på en gang, man skal ofte på jagt og samle, det kræver tålmodighed, men så er det så meget mere specielt, når man endelig får samlet sig en god stak. 

Du kan også finde smukke og enkle franske keramik æggebægre. Glasuren og den lysebrune nuance gør sig godt til de små bægre, og de pynter fint med et blødkogt æg til morgenmaden. Jeg har været heldig at falde over sæt af seks styk, så hele familen kan få sig et æg til morgenmaden. De er søde i de små størrelser, dekorative og funktionelle. En enkelt gang er jeg faldet over et sæt, hvor bægrene havde små glas insatser, det var lidt anderledes men meget dekorativt og smart. 

Små Franske skåle til tilbehør og krydderier   

Der findes også mange fine mindre skåle i fransk keramik, som er perfekte til krydderier på spisebordet eller i køkkenet. Der findes helt små skåle, som er gode til salt og peber, og de er både søde og dekorative, når middagsbordet skal styles. Jeg er også fundet over nogle lidt større tilbehørsskåle, og de kan bruges til tilbehør og dyppelser. Den skønne solide kvalitet og den smukke glasur – miks og match forskellige størrelser for en spændende borddækning. 

Franske Keramik Krukker

Franske keramikkrukker er fantastisk flotte! Jeg er faldet over flere fine eksemplarer, de fleste har været åbne krukker, som er særligt gode til at opbevare bestik og køkkenredskaber i, hvis man ønsker et rustikt og landligt køkken eller som dekoration på spisebordet, så bestikket altid er lige ved hånden og klar til brug. De kan også bruges på kontoret til skriveredskaber eller hvor du nu ellers har brug for smuk opbevaring. Jeg har også været heldig at falde over et par franske krukker med fladt låg, de er virkelig smukke til opbevaring i køkkenet – til gryn eller mel eller sågar småkager, krukkerne er nemlig virkelig fine til servering også. Miks flere forskellige krukker i køkkenet, det skaber hygge og personlighed! 

Jeg er vild med den fine franske keramik, og jeg glæder mig til at falde over nye fine designs og udformninger på mine indkøbsture. Jeg er faldet over et enkelt fransk keramikkrus i hvidt – hvor det altid er brunt jeg ellers støder på – så måske der også findes krukker, kander og skåle i hvide hvem ved, det kunne være virkelig fint. Jeg kan i hvert fald anbefale den smukke keramik fra Frankrig, hvis du leder efter god og lækker kvalitet til køkkenet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *