Vintage Vaser “one-of-a-kind”

Unika vintage vaser emmer af sjæl & hygge.

I dag vil vi gerne skille os ud, og i særdeleshed i vores indretning. Vores indretning skal fortælle noget om, hvem vi er, vores smag og stil og så skal den gerne imponere ved at være unik, tidssvarende og med en rød tråd gennem hele boligen. Et element, som fungerer godt i alle rum, og som er oplagt til at skabe personlig stil i hjemmet er vintagevaser. De fås i mange stilarter, materialer og farver og det bedste er, at de ofte er “one-of-a-kind”. 

Vintage vaser med former

Søger du en vase, der tager sig godt ud med blot en enkelt blomst, så skal du helt klart gå efter de mere slanke, smalle glasvaser. Det er nemlig vigtigt, at vasen er smal, så blomsten ikke vælter rundt i den store brede vasehals, det vil kun se både klodset og rodet ud! Gå efter en glasvase med smal åbning, så stilken bliver holdt sikkert på plads.

De større vaser er smukke, men passer bedst til de mere kraftige buketter eller blomster med store blade, der fylder lidt mere. De runde eller buttede (som jeg kalder det) vaser er en så fin vase, synes jeg, som sørger for, at din buket får godt med plads samtidig med at den holdes samlet med den oftere lidt indsnævrede åbning foroven. Den pynter så fint på spisebordet, da den ikke er så høj – eller i entreen eller på kommoden i stuen. 

Murano glas vaser

Der er en særlig type vintagevaser, som er i særdeles høj kurs for øjeblikket og det er de smukke smukke Murano glasvaser fra Italien. Glasvaser er klassiske, de gør det godt i indretningen og så gør de det muligt at kombinere det smukke med det funktionelle. Vintage Murano vaser er helt oplagte, hvis du ønsker at skabe et unikt og personligt hjem idet de fås i mange forskellige farver, mønstre og størrelser. Hvad enten du indretter din bolig med smæk på farverne eller i en mere afdæmpet nordisk stil, så vil en vintage Murano vase passe perfekt ind.

Murano vaser er helt utroligt smukke og deres lige findes ikke – et helt enestående håndværk skabt af de italienske glaspustere fra Murano, som er i stand til at forme og arbejde med glas i særklasse. Det fantastiske ved Murano vaserne er, at de er små kunstværker i sig selv, der kan indgå i indretningen uden at du behøver bruge en formue på blomster hver uge. De kan stå alene, fordi de er så fantastisk smukke og dekorative. Gå på opdagelse og find din egen stil, måske du falder for en vase med flotte farver og swirl eller en med miks af forskellige farver og mønstre. 

Vintage Glas vaser

Der findes mange fine vintage glasvaser, og til mit vintageunivers er jeg altid på jagt efter smukke unikke vintageglasvaser gerne i flotte farver, som passer ind i indretningen i dag, det kan både være de mere afdæmpede og de farverige, smag og behag er jo forskellig – heldigvis!  Jeg er personligt ret vild med glasvaser med en dekorativ åbning, hvor glasset nærmest former sig som en blomst. Det kan både være de smalle glasvaser og de mere buttede, og jeg har haft flere i mit vintageunivers både i flotte klare blå farver og de mere enkle hvide. De har været særligt fine, fordi de havde et flot farvespil med hvide mønstre i glasset.

En anden smuk glasvase er tulipanvasen, som også er begyndt at finde vej tilbage i indretningen. Den er super dekorativ og et helt lille kunstværk i sig selv med den flotte bølgende åbning, vælg gerne en med et flot farvespil i glasset, det gør dem lige lidt mere interessante end dem, som blot er helt hvide eller helt blå, og på den måde kan de også fungere som en del af indretningen, når der ikke er købt friske blomster!

En anden glasvase, som jeg har fået øjnene op for på det sidste er de kinesiske vintage Snowflake vaser, som blev sat i produktion i 1960’erne.  De har netop de fine blomster-agtige åbninger, de findes i flere farver, men altid med det særlige farverige og let tilfældige mønster, det ligner nærmest at man har “spildt” en masse farve, som så er løbet ud i glasset – årh det er så smukt, og vasen ændrer udseende ved hvert enkelt drej – spin den og forny din indretning uden det koster en krone. 

Vintage Keramik vaser

En helt anden vasetype er de mere rustikke og bastante keramikvaser, og dem er jeg personligt ret vild med. Her er der virkelig også rig mulighed for at være kreativ og bryde normerne lidt for den mere traditionelle slags vase. Jeg er altid på udkig efter lækre unikke keramikfund gerne i varme bløde jordfarvede nuancer som beige, brun og de grå-grønlige farver.

Kig efter store lækre keramikkrus og  flotte keramikkander – begge dele udgør nemlig de perfekte vaser, og det er skønt at få disse elementer mere frem i indretningen, det fortjener de virkelig. De skal ikke bare gemmes væk i skabet, de skal frem og bruges. De er skønne med en buket vilde blomster eller strå og grene fra strandturen. Det giver et mere casual og tilfældigt look, og det elsker jeg. Ellers går jeg typisk efter keramikvaser med flotte håndmalede motiver og mønstre stadig gerne i naturens tema med f.eks. blomster eller blade. Keramikvaser giver en lidt mere rustik og nedtonet boligstil, hvor glasvaserne virker mere fine og eksklusive, så vaserne kan være med til at definere, hvilken indretningsstil du ønsker at udstråle. 

Vintage Marmor & Sten vaser

Noget, som jeg virkelig har fået øjnene op for her på det sidste, er vaser i marmor eller natursten. De er så sindsygt flotte! Og de bringer for alvor naturen ind i indretningen. De er enkle, pæne og stenmaterialet har bare så meget liv og spil i sig. De er særligt flotte, hvis du ønsker en mere enkel og nordisk indretningen i rolige nuancer, de er nemlig forholdsvis neutrale i farverne, modsat de farverige Murano eller Snowflake vaser, men alligevel med med et fint farvespil i de naturligs stenfarver. De er flotte uden blomster i, hvor de bare helt enkelt kan blende ind i indretningen, som små dekorative stillebens.

Ellers måske med enkle rustikke grene eller de smukke bomuldsblomster, så du kan få endnu mere natur ind i indretningen. Jeg har været heldig at falde over nogle flotte eksemplarer for nyligt, og jeg er spændt på, hvilke andre der gemmer sig derude i loppelandet. Det er i hvert fald en type vintagevase, som jeg vil holde skarpt udkig efter fremadrettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *